Rezultate pentru eticheta "innisiparea plajelor"
Lucrările de înnisipare de la Eforie, oprite din cauza birocrației. Constructorul așteaptă în continuare avizul de la Ministerul Culturii, după descoperirea unei corăbii misterioase
Lucrările de înnisipare de la Eforie s-au oprit din cauza birocrației. Anul trecut, o corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, a blocat lucrările de extindere a plajei. Ministerul Culturii trebuia atunci să emită un aviz, astfel încât lucrările să poată continua. Însă, nu au venit nici până astăzi. Și asta pentru că nu există scafandrii profesionişti care să fie şi arheologi atestaţi, în acelaşi timp. Acum, cer noi propuneri de la faţa locului pentru cercetarea epavei.
Trei hectare de iarbă de mare vor fi implantate după finalizarea lucrărilor de înnisipare din Eforie: „Ideea este de a dezvolta acesta habitate care vor îmbunătăți ecosistemul marin”
Iarba de mare, care este pe cale de dispariție în zona litoralului românesc, va fi implantată pentru a atrage anumite vietăți marine. Însă, acest lucru se va face abia după ce lucrările de înnisipare din Eforie se vor finaliza. Experții speră ca astfel să creeze un mediu potrivit pentru dezvoltarea căluților de mare, dar și pentru crabi. Plantele vor fi puse pe o suprafață de aproape trei hectare.
„Ar fi pentru prima dată în România”. Operațiune de salvare a unei specii de scoici, la Eforie: „Există niște pompe speciale cu care le vor absorbi de pe fundul mării”
O uriașă operațiune de salvare se pregătește zilele acestea pe litoral. Sute de tone de scoici dintr-o specie prețioasă pentru mediu riscă să fie sufocate de muncitorii care lărgesc plajele, la Eforie Sud. Nisipul adus din larg și depus la mal le-ar îngropa de vii iar marea ar pierde viețuitoare valoroase. Biologii s-au gândit să le culeagă de pe fundul mării cu un aspirator iar apoi le vor reloca în zone din Marea Neagră unde nu există lucrări. După ce plaja va fi gata, vor fi aduse înapoi.
Șezlongurile și umbrelele vor putea fi amplasate pe plajele noi înnisipate, mai aproape de apă: „Beach barul, nu. Rămâne pe plajă”
Guvernul a decis ca administratorii de plaje să poată pune șezlongurile și umbreluțe și pe zonele din Mamaia nou create prin înnisipare. Așadar, vara aceasta vom putea sta la soare chiar pe malul mării fără să mai mergem sute de metri prin nisipul încins de soare. Anunțul a fost făcut de Ministrul Turismului care a venit azi în Mamaia să vadă cum arată stațiunea și cât de pregătite sunt plajele pentru vacanță.
Câmpii de iarbă subacvatică, plantate pe fundul Mării Negre: acțiunea face parte din etapa a doua a proiectului de lărgire a plajelor
În Marea Neagră vor fi plantate câmpii de iarbă subacvatică, pentru curățarea apei. După lărgirea plajelor pe litoralul românesc, inginerii vor trece la etapa a doua: amenajarea a aproape 800.000 de metri pătrați de pe fundul mării cu specii de iarbă subacvatică.